Recent Posts

duminică, 31 ianuarie 2010

Tratament Naturist Diabet zaharat

Diabetul zaharat este o boala caracterizata prin cresterea concentratiei glucozei in sange si urina ( hiperglicemie) peste limitele normale.
Diabetul este o disfunctie provocata de mai multi factori, pe langa lipsa de insulina, cum ar fi: 
- deficiente de hormon adrenocorticotrop
- hipofizar (ACTH)
- hormoni androgeni
- hormoni estrogeni si hipofizari
Diabetul apare atunci cand pancreasul nu produce insulina suficienta, sau cand organismul nu poate utiliza eficient insulina produsa. Insulina este un hormon produs de pancreas care ajuta celulele sa preia glucoza din sange si sa o transforme pentru producerea energiei. Deci, diabetul zaharat se declanseaza cand organismul nu are suficienta insulina sau nu poate folosi insulina pe care o are pentru transformarea glucozei in energie.

Cauze ale diabetului precum:
- supraalimentatie cu glucide (in special zahar suprarafinat)
- sedentarismul
- stresul
- factorii genetici
Simptome ale diabetului zaharat distingem :
- apetitul alimentar crescut
- scaderea inexplicabila in greutate
- consumul excesiv de lichide (sete cronica)
- urinari frecvente (de la 2 la 5 litri in 24 de ore) sau vedere incetosata
Pot fi identificate mai multe tipuri de diabet zaharat in functie de perioada in care survine :
Diabet juvenil : poate aparea dupa varsta de 7-8 ani si pana la varsta de 20 de ani, avand un debut brusc si greu de controlat.
Diabet adult : apare dupa 40 de ani fiind in general favorizat de obezitate.
Diabet tardiv : apare la persoane dupa 70 de ani, fiind in general moderat.
De asemenea diabetul se mai poate clasifica in :
Diabet de tip A care se trateaza cu insulina
Diabet de tip B ( in general dupa 40 de ani) care nu se trateaza cu insulina

Tratamente naturiste diabet zaharat

Pentru tratamentul diabetului zaharat se recomanda un regim alimentar compus din legume, fructe, morcovi, patrunjel verde, marar, spanac, telina, varza alba, sfecla rosie etc.

De asemenea se recomanda :


Frunze de anghinare ( Folium Cynarae ) - Infuzie din 1 lingurita de frunze la o cana de apa. Se folosesc in cure de 20-30 zile, cu pauze egale cu durata curei. Se consuma cate 2-3 cani pe zi.

Frunze de afin ( Folium Myrtilli )
- Infuzie din 1 lingura de frunze la o cana de apa, consumandu-se 2 cani pe zi. Sunt printre cele mai eficiente produse in combaterea diabetului zaharat, actiunea hipoglicemianta datorandu-se neomyrtilinei denumita si « insulina vegetala ». De mentionat ca efectul curativ al frunzelor de afin depinde foarte mult de perioada de recoltare a acestora, mai precis ele trebuie sa fie culese doar inainte de coacerea fructelor. 

Frunze de salvie ( Folium Salviae ) - Infuzie din 1 lingurita sau o lingurita si jumatate de frunze la o cana de apa. Se consuma 2-3 cani pe zi.

Radacina de brusture ( Radix Bardanae ) - Infuzie din o lingura de frunze la o cana de apa. Se consuma 2-3 cani pe zi.

Ciumarea ( Herba Galegae officinalis ) - Infuzie de 2 lingurite de planta la o cana de apa consumandu-se 2-3 cani pe zi.

Frunzele de nuc diminueaza setea si glicozuria. Se administreaza sub forma de infuzie din 20 g la un litru apa. Se beau 3-4 cani pe zi.

Radacinile de cicoare se prepara sub forma de infuzie si se consuma cate 2 cani pe zi fiind un zarzavat excellent pentru diabetici.

Tulpini de papadie consumate proaspete cate 5-6 pe zi, precum si cura cu salata din frunze de papadie, timp de 21 de zile (in luna mai putandu-se consuma cate 10-15 tulpini pe zi).

De asemenea pentru tratamentul diabetului zaharat se recomanda si consumul de telina, sucul obtinut din castravetii, praz, morcov proaspeti, ceapa si usturoi.

Pentru diabet zaharat din punct de vedere alimentar trebuie tinut cont de urmatoarele :

Alimente recomandate sau permise : carne, peste, oua, unt, untdelemn, branzeturi legume ( conopida, rosii, fasole verde, varza ), morcovi, telina, ceapa, praz, mazare verde, paine, paste fainoase.

Alimente interzise : prajituri, dulciuri, vin rosu sau dulce, smochine, stafide, bere, must, ciocolata, bauturi alcoolice, inghetata, prune.
Reteta pentru diabetici

Se iau 500 g de praz, se taie marunt si se toarna 700 ml de vin alb, lasandu-se acoperit timp de 24 de ore, dupa care se filtreaza amestecul. Lichidul obtinut se consuma dimineata si seara , cate o gura.

Atentie: Metodele de tratament naturiste trebuie aplicate intotdeauna doar la recomandarea medicului dvs.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu