Recent Posts

marți, 1 martie 2011

Diabetul

Diabetul este o afectiune caracterizata prin prezenta zaharului in urina, din cauza proastei functionari a unor celule pancreatice. Diabetul zaharat este cea mai frecventa boala endocrina si se caracterizeaza prin valori crescute ale glicemiei (glucoza in sange), de peste 100 mg/l.

Boala afecteaza toate categoriile de varsta si se poate clasifica astfel:
a) tipul I sau insulino-dependent, mai frecvent la copii si tineri;
b) tipul II sau noninsulino-dependent, intereseaza persoanele mature, de peste 40 de ani.

Apare datorita mai multor cauze:
* afectiuni pancreatice care duc la scaderea sintezei de insulina (in special pancreatita cronica intalnita la alcoolici);
* alte boli endocrine;
* administrarea de hormoni steroizi;
* alte medicamente ce produc hiperglicemie (cel mai cunoscut fiind Prednisonul);
* o predispozitie genetica, demonstrata de numarul mare de cazuri in anumite familii;
* produs de stres, conditia stresanta referindu-se la anumite situatii deosebite ca: arsurile grave, infarctul miocardic acut, alte boli amenintatoare de viata in cursul carora se descarca o cantitate mare de hormoni care cresc glicemia.

Functia pancreatica poate fi stimulata prin dusuri calde prelungite de 2-3 ori pe zi. Este o stare cronica in care corpul nu poate asimila o parte a hranei absorbite, in special zaharurile si fainoasele. Insulina este o substanta toxica cu efecte nocive asupra vaselor sanguine. intrebuintarea ei indelungata este raspunzatoare pentru diferite tipuri de boli arteriale. O observare atenta demonstreaza ca organismul uman poate suporta aceasta injectare de otrava cel mult 25 de ani, dupa care arterele se degradeaza si se apropie sfarsitul. in cazul diabeticilor exista un fundal toxic, iar glanda tiroida este in general prea stimulata. Isulina (hormon pancreatic responsabil de mentinerea in limite normale a glicemiei) franeaza activitatea tiroidei.
Eficienta tiroidei fiind mai mica, iar actiunea toxica mai puternica, arterele sunt afectate mai tare. Cea mai buna dieta pentru diabetici este un regim de legume nefainoase si supe de legume. Scopul este acela de a ajuta pancreasul epuizat, al carui principal element este un compus de potasiu. Legumele bogate in potasiu sunt in mod special recomandate.

CLASIFICARE:

a) Diabetul juvenil: poate incepe oricand dupa varsta de 7-8 ani si inainte de 20 de ani. Demarajul este brusc si poate varia in intensitate, fiind greu de controlat, datorita fluctuatiilor zilnice a cerintelor metabolismului corpului in timpul perioadei de crestere.

b) Diabetul adultului: se manifesta in orice moment inainte de 65-70 de ani. Poate demara lent, cu mult timp inaintea aparitiei primelor simptome, apoi se declanseaza brusc datorita unor evenimente ca: tensiunea arteriala, gripa, pneumonia.
c) Diabetul tardiv: se manifesta la persoane care au depasit 60 de ani. in general este moderat si usor de controlat. Deseori este depistat din intamplare.
Diabetul zaharat poate debuta acut direct prin coma diabetica sau, mai frecvent, prin simptome legate de hiperglicemie. Bolnavul mananca, bea si urineaza mai mult decat de obicei. Diagnosticul este unul de laborator si se bazeaza pe dozarea glucozei in sange dimineata pe nemincate. De multe ori este o descoperire intamplatoare in cadrul unui examen de rutina, persoana respectiva putand sa nu aiba nici o manifestare a bolii.

Diabetul este tratat in general prin doi factori: prin medicamente si prin regim alimentar. in lipsa unui tratament adecvat diabeticul poate avea complicatii cu adevarat redutabile. in timp, diabetul produce leziuni la nivelul aparatului cardio-vascular: cardiopatie ischemica severa mergand pana la infract miocardic, ateroscleroza responsabila de probleme circulatorii la nivelul picioarelor, cu dureri si mers greoi, precum si de impotenta sexuala la barbati. Ochiul este un alt organ important afectat sever in diabet, putandu-se ajunge la retinita diabetica. Rinichiul diabeticului dezvolta o afectiune grava, care poate duce la insuficienta renala. Foarte frecventa este neuropatia diabetica, afectarea nervilor fiind responsabila de dureri, amorteli, intepaturi la nivelul membrelor superioare si inferioare, tulburari ale tractului gastro-intestinal (dificultati la inghitit, constipatie, diaree) sau ale tractului urinar cu urinare dificila. Pacientul diabetic are o sensibilitate crescuta la infectii, raspunzand mai greu tratamentului.
Plagile si ranile rezultate in urma unor accidente se vindeca mai greu. Complicatia acuta a diabetului zaharat o reprezinta coma diabetica hiperglicemianta, care apare cand nivelul sanguin al glucozei este foarte ridicat. Exista si coma hipoglicemica, intalnita in cursul tratamentului cu insulina, atunci cand doza acesteia este prea mare si glicemia scade foarte mult.
Indiferent de medicatie, organismul trebuie adus la o greutate normala. Multi diabetici pierd din greutate, dar sunt si bolnavi obezi.
Regimul diabeticului nu inseamna cantarirea mancarii, ci impartirea celor trei mese principale in sase, avand aceeasi cantitate de mancare ca pentru cele trei. Cu alte cuvinte se mananca putin si des, astfel ca organismul sa poata digera mancarea.
La persoanele obeze, reducerea greutatii nu inseamna reducerea cantitatii de mancare, ci cresterea metabolismului, care la acestia este lent. De asemenea trebuie actionat spre scaderea poftei de mancare. Mancarea se va consuma incet, savurand fiecare bucatica, nu se va consuma multa mancare, ci doar cate putin, dar de mai multe ori pe zi, se va evita consumul de carne, grasimi, dulciuri, sare, condimente, alcool. Se recomanda o alimentatie lacto-vegetariana, bogata in vitamine si saruri minerale. Se bea o lingura de ulei de masline sau de scaieti pentru a mobiliza glicogenul, sau un pahar cu apa, inainte de mese. Cand apare senzatia de foame, se consuma un fruct, o felie de paine prajita, un morcov, o rosie sau cateva felii de castravete.
La cumparaturi este bine sa se plece cu stomacul plin, altfel exista tentatia de a cumpara mult si de a consuma din fiecare produs.
Este bine ca bolnavul sa practice sporturi, activitati recreative, de societate, care sa-i ofere satisfactie, sa evite stresul sau problemele care l-au angrenat psihic negativ.
Se vor face bai progresive la picioare, dusuri reci, dusuri cu jet de apa pe tot corpul, frectii, spalari cu otet de mere.


CELE 5 REGULI CARE TREBUIESC RESPECTATE:


1. Reducerea poftei de mancare este necesara pentru a putea controla nu atat cantitatea cat mai ales calitatea alimentelor ingerate. Pentru aceasta procedati astfel:
- inaintea meselor cu 1 ora mancati un mar sau un ou fiert tare, sau 50 - 100 gr. de carne fiarta, iar cand urmeaza sa mancati nu va mai este asa foame, iar ce mancati se digera repede.
- Cu 1 ora inainte de masa mancati 30 - 40 gr. de slanina cruda.
- Se pot consuma 4 - 5 arahide, cateva linguri de iaurt, 4 - 5 bucatele de morcov crud, 2 - 3 bucatele de branza de Olanda.
2. Mancati pe saturate, nu tineti post ca sa slabiti, umpleti stomacul ca sa aiba suficient de lucru. Dati-i alimente pe care le poate prelucra in mod normal, in ordinea in care poate sa le primeasca, lasandu-i timp sa le prelucreze.
3. incepeti masa intotdeauna cu putina salata verde, rupta in fasii, mestecata bine cu putina paine.
4. Nu mancati carne de porc, mezeluri, conserve, fainoase , dulciuri.
5. Puteti manca ficat la gratar, derivate din lapte (iaurt, smantana, branza de vaci proaspata, faina de soia, faina de malai, ulei din samburi de struguri, legume, varza, telina, ceapa cruda, sparanghel, anghinare, dovleac, marar, dovlecei necuratati, spanac, morcov, papadie, sfecla rosie. Se poate manca paine neagra, prajita, cartofi, peste, oua (doar albusul batut).

Reteta pentru diabetici

- Un pahar (200 ml) de ovaz nedecorticat se clateste cu apa rece, se toarna intr-un vas cu capac si se opareste cu 1 l de apa clocotita. Se acopera cu capacul si se lasa sa se infuzeze timp de douasprezece ore (20:00 - 8:00).

Se strecoara prin trei straturi de tifon si lichidul rezultat se bea in trei reprize, timp de o zi. Tratamentul dureaza trei luni, dupa care se face pauza o luna. Ovazul ramas dupa strecurarea
infuziei se da prin masina de tocat carne. Peste masa rezultata se toarna 1 l de apa si se lasa sa fiarba
timp de 20 de minute. Se strecoara si se bea. Aceasta fiertura regleaza functiile ficatului la diabetici.
- 500 ml suc de ceapa se amesteca cu 500 ml alcool etilic (96%). Se administreaza cate o lingura pe zi,
ceva mai mult de o luna. Tratamentul poate fi repetat.

Dr. Doina Vargatu recomanda urmatoarele produse naturiste Calivita:

- Nopalin (1-2-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, este antidiabeticul natural de selectie deoarece intervine in reglarea cantitatii de insulina-hormonul raspunzator de nivelul glucozei).

- Chromium Max (1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, echilibreaza functiile pancreasului-endocrina si exocrina participand astfel eficient la facilitarea digestiei si normalizarea valorilor glucozei).

- Mega Protect 4 Life (1-1-0 dupa masa, 3 luni continuu, imbunatateste circulatia sanguina in special la nivel cerebral impiedicand aparitia complicatiilor vasculare si oculare).

- Stress Management (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu, are efecte antistres si trofic al nervilor periferici prevenind astfel oscilatiile de glicemie cauzate de stres si polineuropatia - complicatie de temut in diabet).

- Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, imbunatateste circulatia-mai ales cea periferica si scade nivelul grasimilor saturate-cele rele din sange prin accelerarea eliminarii lor).

Observatie: Tratamentul naturist se poate lua in paralel cu medicatia clasica anti-diabetica.

joi, 11 martie 2010

Astragalus 8000


Producator:Organika

Prezentare:90 capsule din gelatina de origine vegetala

Recomandari:Ulcer varicos , Diabet zaharat , Cancer , Imunitate 

Compozitie:Radacina de Astragalus (500 mg de extract 16:1) 8000 mg. 

Indicatii:

- Antitumoral: cancer de san, rinichi, ficat, plamani, prostata, ovare, oase, cervical, colorectal, endometru, limfom Hodgkin);
- Antioxidant: creşte nivelul enzimei antioxidante superoxid-dismutază (S.O.D.);
- Antiviral in cazul virusului Papiloma (Papilloma);
- Imunostimulator: activeaza celulele T şi celulele natural ucigase (natural Killer Cells) NK, creşte nivelul de imunoglobuline, in special IgA , IgG;
- Detoxifiant: neutralizeaza toxinele din sange şi sistemul limfatic;
- Antiviral, Antibacterian: combate infecţiile cu bacterii, streptococi, stafilococi, viruşi (virusul gripal, herpetic, Epstein Barr, Coxackie b3, HPV, virusul hepatic B si C);
- Activant metabolic (pentru cei cu metabolism scazut e. g. in hipotiroidie);
- Diuretic antiedematos puternic;
- Protector renal in nefropatie diabetica, nefrite cronice şi acute;
- Protector pulmonar in tuberculoza, fibroza, bronsite, astm;
- Cardiotonic in miocardita şi endocardita;
- Hepatoprotector: >> mentine nivelul de glutationa, creşte producţia de interferon in cazul hepatitelor in special Hepatita C, stopează fibroza, regleaza nivelul transaminazelor, scade presiunea portala;
- Tonic cerebral in afectiuni neurodegenerative cum ar fi boala Alzheimer, schizofrenie;
- Vasodilatator, anticoagulant, hipotensiv: regleaza permeabilitatea capilară, reduce riscul de ischemie cerebrală, reduce tensiunea arteriala;
- Intareste poziţia organelor interne in prolaps uterin, prolaps anal;
- Protejează organismul de efectele chimoterapiei: creşte numărul producatori de celule rosii in maduva, protejeaza glandele suprarenale;
- Reglează nivelul glicemiei in diabetul zaharat;
- Antianemic, antimalaric, antialergic;
- Tonifică splina in cazurile de splenomegalie;
- Adjuvant in afectiuni digestive cum ar fi diaree, flatulenţă, ulcere, hemoragii;
- Tonic sexual masculin si feminin: creşte mobilitatea spermatozoizilor, trateaza impotenta si frigiditatea.
 
Administrare:1-2 capsule pe zi sau dupa sfatul medicului.

Acest produs se poate comanda online de pe: www.naturaplant.ro

Acid Alfa Lipoic Forte


Producator:Organika

Prezentare:250 mg /60 capsule

Recomandari:Diabet zaharat , Nutritie sanatoasa , Mentinerea normala a functiei ficatului , Colesterol 

Compozitie:

- R-ALA este forma sub care se gaseste natural in corpul uman si este forma biologic activa a Acidului Alfa Lipoic;
- S-ALA este forma sintetica, ne-naturala care este un by-produs in timpul manufacturarii Acidului Alfa Lpoic si care nu este util organismului ba chiar poate sa aiba efecte negative.

Nimeni nu vinde doar S-ALA pentru ca nu ar avea nici un efect dar, pentru a oferi un produs mai ieftin si deci mai atractiv pentru cumparator multi producatori vand un amestec de R-ALA + S-ALA asa cum reiese direct din procesul de fabricatie . Separarea celor doi compusi prin tehnologia de Standardizare in timpul procesului de fabricatie implica costuri suplimentare destul de mari si multi producatori vand produsul ca atare sub eticheta Acid Alfa Lipoic. Un produs 100% R- ALA este de pana la 12 ori mai eficient decat un amestec ne standardizat de R-ALA + S-ALA.
In concluzie, daca Acidul Alfa Lipoic pe care il cumparati nu este “Standardizat” atunci puteti spune ca l-ati cumparat degeaba. Acidul Alfa Lipoic de la Organika este 100% Standardizat la R-ALA
 
Indicatii:

- Asigura suport pentru metabolizarea zaharului in special pentru diabetici;
- Ofera protectie peste majoritatea celorlalti antioxidanti;

- Neutralizeaza radicalii liberi atit pe cei solubili in apa cit si pe cei solubili in grasimi;

- Ultimele cercetari au gasit ca Acidul Alfa Lipoic este foarte promitator pentru re-vitalizare si pentru reversarea procesului de imbatranire;

- Micsoreaza efectele negative ale radicalilor liberi la nivelul celulelor sistemului nervos;

- Chelatineaza (se leaga de) ionii de fier si cupru ajutind la eliminarea acestora (ionii de metale sunnt foarte daunatori prin efectul lor oxidativ);

- Actioneaza ca enzima co-factor in metabolismul energetic si in asimilarea vitaminelor;

- Recicleaza ceilalti antioxidanti uzati cum ar fi vitaminele C si E readucindu-i la parametrii functionali;

- Scade nivelul colesterolului prin reglarea metabolismului lipidelor;

- Contribuie la protectia celulei hepatice in cazurile de hepatite, steatoze;

- Acidul Alfa Lipoic intervine in metabolismul glucidelor si este un adjuvant excelent in tratarea diabetului zaharat.  

Administrare:Pentru un tratament antioxidant (de curatire) intens doza zilnica recomandata de Institutul Linus Pauling este de 200-400 mg/zi timp de cel putin 1 luna.Doza pentru tratament normal: 1 capsula pe zi de preferinta dimineata cu 15-30 minute inainte de masa.
Tratament intensiv: 2 capsule pe zi dimineata si seara 15-30 minute inainte de mese.

Acest produs se poate comanda online de pe: www.naturaplant.ro

Acid Alfa Lipoic (R-ALA)


Producator:Organika

Prezentare:100 mg /60 capsule

Recomandari:Diabet zaharat , Nutritie sanatoasa , Mentinerea normala a functiei ficatului , Colesterol 

Compozitie:

- R-ALA este forma sub care se gaseste natural in corpul uman si este forma biologic activa a Acidului Alfa Lipoic;
- S-ALA este forma sintetica, ne-naturala care este un by-produs in timpul manufacturarii Acidului Alfa Lpoic si care nu este util organismului ba chiar poate sa aiba efecte negative.
Nimeni nu vinde doar S-ALA pentru ca nu ar avea nici un efect dar, pentru a oferi un produs mai ieftin si deci mai atractiv pentru cumparator multi producatori vand un amestec de R-ALA + S-ALA asa cum reiese direct din procesul de fabricatie . Separarea celor doi compusi prin tehnologia de Standardizare in timpul procesului de fabricatie implica costuri suplimentare destul de mari si multi producatori vand produsul ca atare sub eticheta Acid Alfa Lipoic. Un produs 100% R- ALA este de pana la 12 ori mai eficient decat un amestec ne standardizat de R-ALA + S-ALA.
In concluzie, daca Acidul Alfa Lipoic pe care il cumparati nu este “Standardizat” atunci puteti spune ca l-ati cumparat degeaba. Acidul Alfa Lipoic de la Organika este 100% Standardizat la R-ALA
 
Indicatii:

- Asigura suport pentru metabolizarea zaharului in special pentru diabetici;
- Ofera protectie peste majoritatea celorlalti antioxidanti;
- Neutralizeaza radicalii liberi atit pe cei solubili in apa cit si pe cei solubili in grasimi;
- Ultimele cercetari au gasit ca Acidul Alfa Lipoic este foarte promitator pentru re-vitalizare si pentru reversarea procesului de imbatranire;
- Micsoreaza efectele negative ale radicalilor liberi la nivelul celulelor sistemului nervos;
- Chelatineaza (se leaga de) ionii de fier si cupru ajutind la eliminarea acestora (ionii de metale sunnt foarte daunatori prin efectul lor oxidativ);
- Actioneaza ca enzima co-factor in metabolismul energetic si in asimilarea vitaminelor;
- Recicleaza ceilalti antioxidanti uzati cum ar fi vitaminele C si E readucindu-i la parametrii functionali;
- Scade nivelul colesterolului prin reglarea metabolismului lipidelor;
- Contribuie la protectia celulei hepatice in cazurile de hepatite, steatoze;
- Acidul Alfa Lipoic intervine in metabolismul glucidelor si este un adjuvant excelent in tratarea diabetului zaharat; 

Administrare:Pentru un tratament antioxidant (de curatire) intens doza zilnica recomandata de Institutul Linus Pauling este de 200-400 mg/zi timp de cel putin 1 luna.
Doza pentru tratament normal: 1 capsula pe zi de preferinta dimineata cu 15-30 minute inainte de masa.

Tratament intensiv: 2 capsule pe zi dimineata si seara 15-30 minute inainte de mese.

Acest produs se poate comanda online de pe: www.naturaplant.ro

Re-Code




Producator:Zuccari

Prezentare:500 ml

Recomandari:Hemoroizi , Diabet zaharat , Obezitate , Intoxicatii , Menopauza , Celulita , Arderea grasimilor , Scaderea poftei de mancare , Pierderea in greutate in mod sanatos , Stres 

Compozitie:Produs 100% natural necontinand nicio substanta straina, conservanti naturali (pentru controlul aciditatii) – lamaie, acid lactic, sorbitol (polizaharid ce nu are influente asupra glicemiei), sucraloza – indulcitor fara calorii.  

Indicatii:Este un remediu excelent pentru:
-menopauza, anticonceptionale, orice dereglari hormonale
-stres
-insomnii
-obezitate-diabet
-celulita-fermitate si elasticitatea pielii
-pentru probleme de tiroida
-drenaj, purificare
-stimulare-gastro-intestinala-hemoroizi  

Administrare:Re-Code este simplu de utilizat: este suficient sa diluati 25ml de produs, usor de masurat datorita dozatorului roz, in cel putin un litru de apa ce urmeaza a se consuma pe parcursul unei singure zile.

Acest produs se poate comanda online de pe: www.naturaplant.ro

Ciocolata neagra organica


Producator:Naturgie SAS

Prezentare:100 g

Recomandari:Diabet zaharat 

Compozitie:Continut min de cacao 71%. Cacao, zahar din trestie de zahar,unt de cacao. Fara lecitina din soia. Poate contine urme de lapte si de coaja de nuca. 

Indicatii:Pentru o alimentatie sanatoasa. 

Administrare:Se poate consuma zilnic.

Acest produs se poate comanda online de pe: www.naturaplant.ro

vineri, 26 februarie 2010

Cinnamon Extract


Producator:NutraBest

Prezentare:100 tablete

Recomandari:Diabet zaharat , Pierderea in greutate in mod sanatos , Colesterol 

Compozitie:Scortisoara Europeana 500 mg, Stearat de Magneziu 10 mg, Fosfat acid de Calciu 300 mg, Dioxid de Siliciu 6 mg, Acid Stearic 4 mg, Celuloza Microcristalina 180 mg. 

Indicatii:Reduce glicemia si combate rezistenta la insulina, contribuie la scaderea greutatii corporale, stabilizeaza si mentine glicemia, reduce testul adipos fara afectarea masei musculare. 

Administrare:2-8 tablete pe zi, in timpul meselor principale. Doza maxima este de 8 tablete pe zi. Cinnamon Extract este contraindicat in cazul persoanelor alergice la componentele formulei, nu va fi administrat femeilor gravide, care ar putea deveni gravide, care alapteaza, si sopiilor sub 12 ani. Produsul nu este destinat diagnosticarii, tratamentului sau profilaxiei niciunei boli. A nu se lasa la indemana copiilor. A nu se utiliza in cazul in care sigiliul lipseste sau este deteriorat . A nu se depasi doza zilnica recomandata.

Acest produs se poate comanda online de pe: www.naturaplant.ro